Auto huren in Kopenhagen: Info, tips & waar goedkope autohuur?

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden. Plof neer op een terrasje in het gezellige Nyhavn, bezoek het Tivoli pretpark of het beroemde beeldje van de kleine zeemeermin. Een goedkope auto huren in Kopenhagen zorgt ervoor dat je niet alleen de hoogtepunten van de stad kunt bezoeken, maar ook al het andere moois wat het Scadinavische land te bieden heeft. De Funense archipel bijvoorbeeld!
In dit artikel vind je alle mogelijkheden om een goedkope wagen te huren, maar ook meer info over verkeersregels in Denemarken en tips allerhande.

Waarom auto huren in Kopenhagen?

Denemarken is een prachtig land en het zou toch zonde zijn om je te beperken tot de hoofdstad. Door een auto te huren in Kopenhagen reis je gemakkelijk naar de mooiste onontdekte plekken van het land. Bovendien hoef je zo niet te rekenen op het openbaar vervoer –dat zeker niet slecht is!-, maar dan zit je wel vast aan bepaalde tijdstippen en uiteraard geraak je ook niet zomaar overal.

Autohuur in Kopenhagen: wat is er allemaal mogelijk?

Hoewel het mogelijk is om ter plekke een auto te huren in Kopenhagen, is het aan te raden om dit op voorhand online alvast te regelen. Als alles van tevoren goed vastgelegd is, kun je zonder stress op vakantie. Heerlijk! Je kunt namelijk kiezen welke wagen je huurt, je krijgt een mooi overzicht van alle bedrijven met hun prijzen (en hierdoor krijg je vaak veel betere prijzen) én je kunt je verzekering ook alvast online afsluiten. En geloof me: dat scheelt al snel tientallen tot zelfs honderden euro’s!

Het is mogelijk om een auto te huren vanaf Kopenhagen vliegveld, maar in de stad zelf zijn ook meerdere ophaallocaties. Dat is ideaal als je eerst enkele dagen in Kopenhagen wilt doorbrengen en pas daarna ook de omgeving wilt ontdekken.

In onderstaand overzicht vind je enkele autoverhuurbedrijven die je in de Deense hoofdstad kunt vinden, mét voorbeeldprijzen.

Sunny Cars

Je kunt Kopenhagen en omgeving verkennen met een wagen van Sunny Cars. Het voordeel hiervan is, dat je volledig verzekerd rond rijdt. Het autoverhuurbedrijf biedt namelijk alleen auto’s aan op basis van een all-inclusive formule. Bovendien word je uitstekend geholpen door hun Nederlandse klantenservice waar je met al je vragen terecht kunt. Gratis annuleren kan tot wel zes uur op voorhand!

Tui Cars

Ook bij Tui Cars speel je op safe, want hier rijd je, net als bij Sunny Cars, in een compleet verzekerde wagen. Wil je graag het stuur afwisselen, dan kun je gratis een tweede chauffeur toevoegen. Gratis annuleren kan hier makkelijk tot 24 uur op voorhand.

Auto Europe

Bij Auto Europe zie je in één oogopslag in het handige overzicht wat voor jou de meest goedkope auto is om te huren in Kopenhagen. Change of plans? Geen zorgen! Annuleren is gratis tot twee dagen van tevoren.

Easy Terra

Waar je ook bent, Easy Terra vind je overal. Het autoverhuurbedrijf heeft duizenden ophaallocaties in de wereld. En kun je ergens anders een goedkopere prijs krijgen? Easy Terra heeft een laagsteprijsgarantie. Pluspunt: Tot 48 uur voor vertrek kun je kosteloos annuleren.

Discover cars

Ontdek het mooie Denemarken met een wagen van Discover Cars. Profiteer van de scherpste prijzen! Last minute tóch geen auto huren? Annuleren kost je niets, mits je het maar uiterlijk twee dagen voor vertrek doet. Wil je een auto huren op Kopenhagen vliegveld of liever in de stad? Doe wat jou uitkomt, want Discover Cars heeft meerdere ophaallocaties.

Huurauto in Kopenhagen: prijzen goedkoopste wagens

Je kunt het qua huurauto natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Het scheelt logischerwijs nogal of je in een Lamborghini of een Citroën C3 rond rijdt. Daarnaast speelt de vakantieperiode ook mee in de prijs. Reis je in het hoogseizoen, dan weet je dat je meer betaalt dan in de rustigere periodes.

Hieronder vind je een overzicht van prijzen in een gemiddelde week in het hoogseizoen en de gemiddelde kosten in een week in het laagseizoen.

Hoogseizoen (bvb. 24-31 juli)

  • Discover Cars: 224,81 euro,
  • Easy Terra: 217 euro
  • Auto Europe: 217 euro
  • Sunny Cars: 456 euro (let wel op: duurder, maar hier zit een volledige verzekering inbegrepen!)
  • Tui Cars: 424,34 euro (let wel op: duurder, maar hier zit een volledige verzekering inbegrepen!)

Laagseizoen (bvb. 9-16 oktober)

  • Discover Cars: 98,14 euro
  • Easy Terra: 80,13 euro
  • Auto Europe: 82 euro
  • Sunny Cars: 284 euro (let wel op: duurder, maar hier zit een volledige verzekering inbegrepen!)
  • Tui Cars: 176,26 euro (let wel op: duurder, maar hier zit een volledige verzekering inbegrepen!)

Wanneer geen auto huren in Kopenhagen?

Wil je alleen de stad zelf verkennen, dan is het huren van een wagen niet per se nodig. Er is namelijk een uitstekend netwerk van openbaar vervoer, waarmee je de leukste bezienswaardigheden van Kopenhagen kunt bereiken.

Ook is het lastig om vrije parkeerplekken te vinden in het centrum zelf en is het bijna overal betaald parkeren.

Alternatieven om Kopenhagen en omgeving te ontdekken

De makkelijkste optie is om het centrum van Kopenhagen te voet te verkennen. Dit is prima te doen en de stad is ook ingericht op voetgangers. Zo kun je op eigen tempo lekker rondslenteren.

De brede fietspaden in de stad zorgen ervoor dat je ook veilig met de fiets op pad kunt gaan. Er zijn meer dan 100 fietsparkeerplaatsen. Hier kun je een fiets huren en bij een andere fietsenstalling weer achterlaten. Anderzijds kan je ook een tweewieler huren bij bedrijven zoals Baja Bikes.
En ben je moe, heb je een lekker band of gewoon geen zin meer om te trappen? Neem jouw tweewieler dan mee in de speciale wagons van de S-trein (niet in de spits). Natuurlijk is het ook mogelijk ook een leuke fietstocht te doen, waarbij je de hoogtepunten van de stad aan doet.

Het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk brengt je echt overal. Zo zijn er vier metrolijnen die dag en nacht rijden, diverse treinen, bussen en (water)taxi’s. Ook is het erg leuk om Kopenhagen te ontdekken vanaf de boot.

Heb je het centrum helemaal gezien en beslis je toch dat je wil kijken wat er buiten de stad nog te zien en te doen is? Dan kun je een auto huren voor 1 dag in Kopenhagen bij één van de stadskantoren van de autoverhuurbedrijven.

Autohuur in Kopenhagen: wanneer wel doen?

Denemarken is meer dan Kopenhagen alleen. Het prachtige land in Scandinavië heeft zoveel moois te bieden! Bovendien zit je ook nog eens vlak bij Zweden. Je slaat dus twee vliegen in één klap en kan er een heuse road trip van maken!

Wat er zoal te doen is in de omgeving en waarom een huurauto in Kopenhagen reserveren wel een goed idee is, lees je hieronder.

Stranden in Denemarken

Cold Hawaii is de benaming voor 31 surfspots in het westen van Denemarken. Oké, je moet er wat voor over hebben om hier vanuit Kopenhagen naartoe te rijden (437 km), maar dan verblijf je wel op één van de beste surfplekken van Europa.

Wat dichterbij ligt het Tisvildeleje strand, op 65 km van Kopenhagen. De ruimte en de mooie duinen maken dat dit een populaire plek is voor een dagje of weekendje weg. Ook kun je tijdens je vakantie een bezoekje brengen aan onderstaande stranden.

  • Bellevue Beach (22 km van Kopenhagen)
  • Hornbaek Beach (55 km van Kopenhagen)
  • Liseleje Beach (60,7 km van Kopenhagen)
  • Kastrup Sea Bath (8,7 km van Kopenhagen)
  • Greve Beach (30,1 km van Kopenhagen)

Steden en dorpen in Denemarken

Het Zweedse Malmö ligt op slechts 42,1 km van Kopenhagen. Hoe leuk is het om de grens over te steken en de andere kant te ontdekken?! (Wel even doorgeven aan het autoverhuurbedrijf!). Maar ook in de omgeving van Kopenhagen en in de rest van Denemarken zijn er vele idyllische dorpen en steden waar de Deense ‘hygge’ (gezelligheid) heerst.

Roskilde bijvoorbeeld (43,1 km van Kopenhagen). Dit is een van de oudste steden van Denemarken. Elk jaar vindt hier in de zomer een pop- en rockfestival plaats. Of neem een kijkje in de volgende plaatsen:

  • Faaborg (193 km van Kopenhagen)
  • Odense (168 km van Kopenhagen)
  • Rudkøbing (195 km van Kopenhagen)
  • Dragør (13,2 km van Kopenhagen)

Natuurgebieden en bezienswaardigheden

Denemarken heeft een mooie kustlijn, vele kastelen, authentieke Viking dorpjes en prachtige natuur. Zo vind je in het noorden van Seeland, op slechts 48,7 kilometer van Kopenhagen, het Nationaal Park Kongernes Nordsjællan. Dit is een uitgestrekt beschermd natuurgebied. Ook vind je in deze streek de Stevns Klint (73,6 kilometer van Kopenhagen), een kustgebied met krijtrotsen dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Daarnaast zijn er nog vele mooie plekken en bezienswaardigheden in het land, zoals:

  • Nationaal Park Mols Bjerge (187 km van Kopenhagen)
  • Dyrehaven Kopenhagen (13,3 km van Kopenhagen)
  • Møns Klint (139 km van Kopenhagen)
  • Svanninge Bakker (198 km van Kopenhagen)

Auto huren op Copenhagen airport

Vlieg je naar Denemarken, dan kun je je wagen ophalen vlakbij het vliegveld. Zo hoef je niet met je zware bagage uit te zoeken welke trein of metro je moet nemen, maar kun je instappen en direct naar je bestemming vertrekken.

Als je eerst enkele dagen in Kopenhagen blijft, zou ik dit wel minder aanraden. Dan betaal je namelijk voor een wagen die je niet of nauwelijks zal gebruiken. Wees slim en bespaar geld door een auto te huren aan het station of elders in de stad op de dagen waar je die ook echt zal gebruiken.

Deense verkeersregels

De verkeersregels in Denemarken zijn voor een deel hetzelfde als die in de Lage Landen. Je bent niet verplicht om bepaalde voorwerpen in je auto te hebben (gevarendriehoek, etc.), maar als je naar Duitsland reis, wees je er dan van bewust dat hier wél enkele dingen verplicht zijn.

Verder zijn er nog een aantal regels waar je aan moet denken:

  • De politie mag in Denemarken bij aanhouding meteen een bekeuring geven voor een verkeersovertreding. Buitenlanders moeten deze meteen betalen. Doe je dit niet, dan komt er een snelrechtprocedure.
  • Op de snelweg kom je vast en zeker een oranje bord tegen met een omgekeerde y. Dit betekent: ritsen!
  • Op de hellende wegen moet dalend verkeer voorrang geven aan stijgend verkeer.

Parkeren

In Denemarken mag je in een straat met eenrichtingsverkeer aan de linkerkant van de weg staan, maar op andere wegen is het verboden om tegen de rijrichting in te parkeren. Dit geldt ook voor parkeervakken.
Verder mag je niet parkeren binnen tien meter van een kruising.

Minimale leeftijd voor een huurwagen

De minimale leeftijd voor het huren van een auto in Denemarken is 21 jaar. Het kan zijn dat een autoverhuurbedrijf andere eisen stelt wat betreft leeftijd. Soms komen er dan extra kosten bij. Meestal betaal je vanaf 25 jaar de ‘normale’ prijs die wordt aangegeven.

Tolwegen in Denemarken

In Denemarken zijn geen tolwegen. Wel moet je tol betalen op de twee grote bruggen: de Grote Beltbrug en de Sontbrug.

Welke wagen kun je het beste kiezen?

Over het algemeen is de zomer in Denemarken te vergelijken met die van Nederland. Staat je auto een tijdje stil, dan kan het binnen al snel erg warm worden. Een wagen met airco is dan fijn. Verder zijn er geen restricties wat betreft afmetingen van auto’s bij de veerboot.

Autohuur in Kopenhagen zonder creditcard?

Geen creditcard? Geen probleem! Sunny Cars bied je de mogelijkheid om zonder waarborg een auto te huren. Met de all-in formule rijd je namelijk al volledig verzekerd rond en staat het bedrijf voor je garant. Dit kan alleen als je uiterlijk vijf dagen van tevoren reserveert.

Wees je er wel van bewust dat je voor bijna alle andere autoverhuurbedrijven een creditcard nodig hebt om de borg te betalen, dus je doet er verstandig aan om er op tijd eentje aan te vragen die op naam van de bestuurder staat. Vergeet trouwens ook niet om je limiet voldoende hoog in te stellen.

Sommige autoverhuurders vragen namelijk een borg van +€1200. Geen nood: als je geen schade aan de wagen hebt veroorzaakt, krijg je dit altijd netjes terug op de rekening gestort.

Autohuur Kopenhagen: waar op letten?

Auto huren vanaf Copenhagen airport

Gelukkig is het tegenwoordig zo dat het autoverhuurbedrijf de auto een dag voor je vasthoudt. Dat is erg fijn als je vertraging hebt! Duurt de vertraging om wat voor reden dan ook langer? Dan is het altijd handig om dit even door te geven, zodat het bedrijf hier rekening mee kan houden.

Grensoverschrijding met de huurauto

Een uitstapje naar Zweden maken met de wagen die je gehuurd hebt? Leuk! Breng het autoverhuurbedrijf hier van tevoren op de hoogte. De verzekering dekt namelijk niet meer zodra je een ander land binnen rijdt. Liever wat extra kosten maken dan brokken maken, want zonder verzekering heb je echt wel een probleem.

Tijdig inleveren om extra kosten te voorkomen

Huur je je auto vanaf 10.00 uur ’s morgens, let er dan op dat je op de laatste dag de wagen ook weer om die tijd inlevert, liefst iets ervóór. Anders zul je een dag extra moeten betalen…

Inspecteer de wagen

Als je een auto gaat huren in Kopenhagen, controleer dan grondig of er blikschade of andere schade is. Alle mankementen moeten op papier aangegeven zijn. Neem ook foto’s (of video’s) hiervan, zodat er geen discussie kan ontstaan bij het terugbrengen.

Check het contract

Is het huurcontract compleet? Vergeet vooral de kleine lettertjes niet. Ga je de grens over naar Zweden, dan hoort dit ook op de papieren te staan.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *