15x De mooiste riads in Marrakech

Wat is een riad?

Riad komt van het Arabische woord ‘ryad’ wat dan weer tuin betekent. Een riad is dus eigenlijk een traditionele Marokkaanse woning dat gebouwd is rondom een tuin. Vroeger werden deze huizen vooral bewoond door rijke families, maar de laatste jaren zijn heel wat riads omgebouwd tot prachtige hotels of B&B’s. Deze bijzondere vakantiewoningen liggen vaak in de medina, het oude stadsgedeelte, en zijn dus de perfecte uitvalbasis om de stad te verkennen.

Het idee achter zo’n riad is de privacy van de bewoners, en vooral van de vrouwen, beschermen. Daarnaast staan deze traditionele woningen bekend om hun magnifieke decor en de gezellige Marokkaanse indeling. De binnentuin is meestal versierd met prachtige Marokkaanse tegeltjes, planten, fonteinen en een zwembad. De kamers zijn dan weer mooi aangekleed met typische lampionnen en tapijten. De meeste riads hebben ook een dakterras met een geweldig mooi uitzicht over Marrakech.

Voordelige riads in Marrakech

Verblijven in een riad in Marrakech is niet altijd de meest voordelige optie. Een overnachting in een hotel kan goedkoper zijn, maar dan verblijf je misschien op een niet zo’n leuke locatie. Maar als je goed zoekt, vind je ook riads in Marrakech aan mooie prijzen. Hieronder vind je er alvast enkele.

Riad Barroko

Deze riad in Marrakesh is erg klein, maar daarom niet minder gezellig. In de binnentuin kan je heerlijk ontspannen in het zwembad of genieten van een heerlijke maaltijd van het restaurant. Gasten kunnen ook gratis gebruikmaken van de WiFi. In riad Barroko overnacht je eenvoudige, maar sfeervolle en authentieke kamers die zijn voorzien van de basiscomfort zoals airco en een douche.

Dankzij de centrale ligging van deze riad kan je de stad heel goed verkennen. In de directe omgeving van riad Barroko vind je dan ook tal van leuke winkeltjes, souks en gezellige restaurants. Het is verder ook de ideale uitvalbasis om bijvoorbeeld het Djema El Fna plein en Paleis de la Bahia te bezoeken.

Afhankelijk van de periode waarin je op vakantie gaat, betaal je voor één nacht in Riad Barroko gemiddeld €60 voor 2 personen.

Riad Les Rêves De Marrakech

Riad Les Rêves de Marrakech is gelegen op een geweldige locatie in het oude stadsgedeelte van de stad. Als gast van deze riad kan je elke ochtend genieten van een (vegetarisch) ontbijt en ’s avonds kan je in het restaurant terecht voor een Marokkaans diner. Alle kamers van Les Rêves de Marrakech zijn voorzien van alle comfort zoals een eigen badkamer, gratis WiFi en een flatscreentelevisie.

Dankzij de centrale ligging van deze riad, liggen de bijzonderste bezienswaardigheden op wandelafstand. Zo is het slechts enkele minuten wandelen tot het Bahia paleis, Le Jardin Secret en de Koutoubia moskee. Ook de Souk van de medina is niet ver weg van de riad. Riad Les Rêves de Marrakech is dus de ideale uitvalsbasis als je interesse hebt in de aloude Marokkaanse cultuur en haar markten.

Voor één nachtje dromen in deze riad in Marrakech, betaal je €43 voor 2 personen.

Riad Thycas

Wil je overnachten in Marrakech een tikkeltje bijzonderder maken? Dan ben je bij riad Thycas aan het juiste adres. Deze riad met gratis WiFi beschikt over een gezellig terras en een lounge waar je helemaal kan ontspannen. Je overnacht in mooie authentieke kamers met een eigen badkamer. De uitbaters zorgen daarnaast elke ochtend voor een halal ontbijt en ’s avonds kan je Marokkaans dineren in het restaurant van de riad.

Riad Thycas is centraal gelegen in het oude stadsgedeelte van Marrakech. Het Boucharouite Museum, het Oriental Museum en het Paleis de la Bahia liggen slechts op enkele minuten lopen van de accommodatie. Als je geïnteresseerd bent in de typische Marokkaanse cultuur is Medina de ideale uitvalsbasis voor je vakantie.

Wanneer je met 2 personen logeert in riad Thycas, betaal je €43 per nacht.

Riad Dar Balthazar

Dar Balthazar is een sierlijke riad middenin het oude stadsgedeelte, Bab Doukkkala, van Marrakech. Op de binnenplaats kan je helemaal ontspannen in het zwembad onder een coole bananenboom. De uitbaters hebben van het dakterras een gezellige plaats gemaakt waar je elke ochtend heerlijk kan ontbijten. Je overnacht hier in een traditionele Marokkaanse kamer dat voorzien is van een compacte badkamer, airco en gratis WiFi.

Deze bijzondere riad ligt erg centraal waardoor alle bezienswaardigheden in de medina op wandelafstand liggen. Zo liggen de souks en het Jemaa El Fna plein op slechts 5 minuten lopen van Dar Balthazar.

Voor deze riad in Marrakech met zwembad, betaal je voor één nacht ongeveer €48 voor 2 personen.

Riad Bab Lakhmiss

Heerlijk overnachten in Marrakech kan in deze centraal gelegen riad, Bab Lakhmiss. Wanneer je hier verblijft, kan je lekker ontspannen in het verwarmde dompelbad op de binnenkoer of onder de palmbomen op het dakterras. Je logeert hier in traditionele kamers die voorzien zijn van airco, een eigen badkamer, een zitgedeelte en WiFi. Elke ochtend geniet je als gast ook van een lekker ontbijt en op reservatie kan je ook profiteren van een traditioneel Marokkaans diner.

Riad Bab Lakhmiss is een geweldige uitvalbasis als je geïnteresseerd bent in de Marokkaanse cultuur. Het Djemaa el Fna plein en de meest gezellige souks en marktjes liggen op wandelafstand van deze gezellige riad. De Majorelletuin ligt dan weer op 12 minuten rijden van deze authentieke woning.

In deze mooie riad middenin Marrakesh, betaal je voor één nacht zo’n €29 voor 2 personen.

Riad Ida Ou Balou

Riad Ida Ou Balou is een fantastische authentieke vakantieverblijf middenin de medina van Marrakech. Hier kan je heerlijk ontspannen op het zonneterras of in de lounge in Marokkaanse stijl. Alle kamers beschikken over gratis WiFi, airco en een eigen badkamer. ’s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijt en zowel tijdens de lunch als tijdens het diner kan je er Marokkaans dineren.

De medina is voor veel reizigers de favoriete buurt van Marrakech. Riad Ida Ou Balou is dus de perfecte uitvalsbasis om het oude stadsgedeelte te verkennen. Zo is het slechts enkele minuten lopen tot het Djamaa El Fna plein en zijn er tal van leuke winkeltjes en marktjes in de buurt van deze riad.

Overnachten in Marrakech in riad Ida Ou Balou, kost voor 2 personen zo’n €34 per nacht.

Riad Assou

Op slechts 600 meter van het Orientalist Museum in Marrakech, ligt riad Assou. In deze geweldige accommodatie kan je genieten van de rust op het terras en kan je tegen betaling gebruikmaken van de barbecue in de binnentuin. Je logeert hier in rookvrije kamers die een eigen badkamer en WiFi-verbinding hebben. ’s Morgens kan je ook aansluiten aan het ontbijtbuffet en ’s avonds kan je lekker dineren in het restaurant.

Riad Assou is een geweldige keuze als je zot bent op musea, straatmarkten en de souks. Zo is het slechts een kwartier wandelen naar Le Jardin Secret. Om het Paleis de la Bahia te bezoeken moet je wat verder wandelen, want dat ligt op zo’n 2,1 km van deze riad.

Je betaalt hier €35 per nacht voor 2 personen om hier te overnachten in Marrakech.

Riad Caracal

In het hartje van de wijk Kasbash vind je riad Caracal. Deze riad in Marrakech heeft een terras met een prachtig uitzicht over de stad en een geweldig binnenzwembad. Alle kamers hebben een eigen badkamer met gratis doucheproducten. Je kan daarnaast in de hele riad gratis gebruikmaken van de WiFi en elke ochtend wordt er een continentaal ontbijt geserveerd.

Als je geïnteresseerd bent in de oude binnenstad, de souks en straatmarkten dan is riad Caracal een geweldige keuze. Deze omgebouwde woning ligt op slechts een kwartier wandelen van het Bahiapaleis en andere bezienswaardigheden zoals de Koutoubia moskee en het Djemaa el Fna plan.

Je betaalt voor één overnachting in Riad Caracal zo’n €43 voor 2 personen.

Luxe riads in Marrakech

Heb je wat meer budget tot je beschikking? Dan heb je plots veel meer keuze! Je vindt heel wat riads in Marrakesh die over meer sterren beschikken dan degene die ik hierboven heb opgesomd. Meer sterren betekent meer faciliteiten én luxe. Dat zijn dan vaak ook de mooiste riads in Marrakech.

Riad Itrane

Als je op zoek bent naar een riad met wat meer luxe en faciliteiten, dan zit je bij riad Itrane goed. Deze riad ligt middenin het oude stadsgedeelte van Marrakech en je kan er gebruikmaken van de wasserette van het hotel. Ontspannen kan je perfect in het verwarmd zwembad of op één van de 3 patio’s. Alle kamers zijn voorzien van alle luxe en comfort, inclusief airco, en elke ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijt.

Dankzij de uitstekende ligging van riad Itrane, heb je vanop de zonneterrassen een schitterend uitzicht op het Atlasgebergte. Dit mooie hotel ligt ook slechts op 2 minuten van het Djemaa El Fna plein en is de perfecte locatie om de medina van Marrakech te ontdekken. Je kan in deze riad ook excursies met gids boeken.

Voor één nacht in deze luxe riad in Marrakech betaal je €115 voor 2 personen.

Riad Palais Razala

In stijl overnachten in Marrakech doe je in Riad Palais Razala. Zoals de naam al doet vermoeden is er aan luxe geen tekort in deze riad. Naast een zwembad, biedt dit klein paleis tal van wellnessfaciliteiten aan. Alle kamers zijn voorzien van een comfortabele zithoek, een eigen badkamer en patio. Je kan er als gast voor elke maaltijd van de dag in het restaurant van de riad terecht.

In de buurt van Riad Palais Razala vind je tal van bezienswaardigheden, zoals het Bahiapaleis, Medersa Ben Youssef en het Marrakech Museum. Je kan in de accommodatie ook een golfwagen huren om de stad te verkennen. De wijk Medina is de perfecte uitvalsbasis om het authentieke Marrakech te ontdekken.

Je kan in riad Palais Razala in luxe verblijven vanaf €125 voor 2 personen voor één nacht.

Riad Vanilla Sma

Deze luxe riad in Marrakech ligt in het hartje van de Medina wijk. Dit pension heeft een terras met jaccuzzi en een fantastisch zicht op de Koutoubia moskee. Als gast kan je ook gebruikmaken van het zwembad en verschillende spafaciliteiten zoals massages en manicures. Hier logeer je in een elegante kamer dat voorzien is van een eigen badkamer, WiFi en airco. Er wordt elke dag voor ontbijt gezorgd en je kan op aanvraag ook ’s avonds van de Marokkaanse specialiteiten genieten.

De wijk Medina is een geweldige keuze als interesse hebt in de authentieke Marokkaanse cultuur. Daarnaast liggen het Jemaa El Fna plein en de Koutoubia moskee op wandelafstand van deze luxueuze riad. Wil je de Majorelletuin bezoeken? Dan kan je hiervoor een auto huren in het pension.

Logeren in één van de mooiste riads van Marrakech, kan bij Riad Vanilla Sma vanaf €134 per nacht voor 2 personen.

Riad Palais Khum

Op 10 minuten wandelen van het Djemaa El Fna plein ligt Palais Khum, een grote luxe riad in Marrakech. Laat je hier lekker verwennen in het wellnesscentrum na een duik in het verwarmd binnenzwembad. Als gast kan je in het hele gebouw gratis gebruikmaken van de WiFi en logeer je in ruime kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Daarnaast biedt het hotel zowel regionale als internationale aan in haar restaurant.

Dankzij de mooie ligging van Palais Khum, is dit hotel de ideale uitvalsbasis om Marrakech te ontdekken. In de buurt van deze luxe riad vind je tal van leuke winkeltjes, gezellige restaurants en souks. Het is ook slechts enkele minuten wandelen tot het Bahiapaleis.

Deze riad in Marrakech boeken, kost je voor 2 personen €171 per nacht.

Riad Noir d’Ivoire

Riad Noir d’Ivoire ligt praktisch in de Souk van Medina. Deze prachtige riad in Marrakech met zwembad beschikt over gratis WiFi en een fantastisch spacentrum met jaccuzzi. Als gast logeer je in prachtige Marokkaanse kamers met een eigen balkon, badkamer en airco. Je kan in riad Noir d’Ivoire ook profiteren van een heerlijke maaltijd of lekker nagenieten van een drankje aan de bar.

Deze luxe riad ligt in de buurt Medina en is zo de perfecte plek om onder meer Medersa Ben Youssef en het Marrakech Museum te gaan bezichtigen. Verder is Medina ook een geweldige plek als interesse hebt in de souks en de straatmarkten.

Voor één nacht in deze luxe riad in Marrakech, betaal je voor één nacht €220 voor 2 personen.

Riad Azoulay

Middenin het oude stadsgedeelte van Marrakech, vind je riad Azoulay. Deze luxe riad in Marrakech heeft een uitstekende centrale ligging en kent een traditionele Marokkaanse inrichting met buitenzwembad, spagedeelte en een fantastisch terras. De kamers zijn authentiek ingericht en hebben een eigen badkamer. Je kan in het restaurant van een continentaal ontbijt genieten, maar je kan ook gebruikmaken van de roomservice.

Als je graag de stad wil verkennen, kan men in riad Azoulay ook rondleidingen regelen. De accommodatie ligt vlakbij het Bahia paleis en het Djemaa El Fna plein. De wijk Mellah is met andere woorden de ideale uitvalsbasis wanneer je houdt van cultuur, markten en bezienswaardigheden. Voor je daguitstapjes kan je in het hotel ook een lunchpakket aanvragen.

Overnachten in Marrakech, kan hier vanaf €174 per persoon voor één nacht.

Riad Assakina

Deze riad in Marrakech bevindt zich in een authentiek Marokkaans pand middenin het oude stadsgedeelte. Het is een stijlvol hotel met zwembad, restaurant en gratis WiFi. Elke kamer is traditioneel ingericht en heeft een eigen badkamer. Elke ochtend kan je heerlijk ontbijten aan het zwembad en in het restaurant worden internationale gerechten geserveerd, maar op aanvraag kan je ook van de Marokkaanse keuken proeven.

Hou je van cultuur, bezienswaardigheden en markten? Dan is riad Assakina in de wijk Mellah een geweldige keuze. Zo liggen het Bahia paleis en de graven van de Saadiërs op enkele minuten wandelen van deze luxe riad in Marrakech.

In riad Assakina kan je logeren voor €205 per nacht voor 2 personen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *