17x Wat te doen in Oaxaca, Mexico: Tips & bezienswaardigheden

Oaxaca is zonder twijfel mijn favoriete stad in Mexico. Dit juweeltje in het zuiden van het land, is een bestemming die je betovert met een rijke geschiedenis, kleurrijke cultuur, adembenemende landschappen en overheerlijke culinaire lekkernijen. In dit artikel vertel ik je alvast wat je zeker moet doen in Oaxaca en ook welke bezienswaardigheden in de omgeving je absoluut gezien moet hebben!

1. Monte Albán: Glimp van Oaxaca’s pre-Spaanse verleden

Ben je een geschiedenisliefhebber, een echte avonturier of gewoon geïntrigeerd door oude beschavingen en vraag je jezelf af wat er te doen is in Oaxaca voor jou? Wel, ik heb héél goed nieuws! Dé niet te missen bezienswaardigheid in de omgeving van Oaxaca is namelijk Monte Albán.

Gelegen op een schilderachtige heuvelrug, was Monte Albán ooit het centrum van de Zapoteekse beschaving en daardoor is het nu één van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen in Meso-Amerika.

Bewonder de indrukwekkende piramides, pleinen en observatoria die meer dan 2000 jaar geleden werden gebouwd. Sta versteld van de geavanceerde kennis van astronomie die deze oude beschaving bezat, terwijl je langs de structuur loopt die bekend staat als de “Observatory“. Ik zou zeker een gegidste rondleiding aanbevelen, want dat tilt je bezoek echt naar een hoger niveau. Bovendien is de informatie ter plekke heel karig (zeker in het Engels) en weet je dus niet altijd goed naar wat je aan het kijken bent…

De meeste van de tempels mag je gewoon beklimmen. In de intense hitte kan dat serieus vermoeiend zijn, maar toch raad ik het aan. De panorama’s die je van daarboven krijgt, vergeet je namelijk nooit meer! Bovendien krijg je van dit uitkijkpunt ook een veel beter overzicht van dit domein en besef je dan pas hoe bijzonder deze beschaving zoveel jaren geleden al was.

Als je graag meteen meerdere bezienswaardigheden van Oaxaca bezoekt, zijn er ook heel wat combinatietours mogelijk. Daarbij bezoek je Monte Alban en nog enkele andere mooie plekjes in de omgeving.

Tot slot nog enkele tips voor je bezoek aan Oaxaca’s bekendste monument: plan je bezoek vroeg in de ochtend of laat in de middag om de hitte te vermijden en de drukte te verminderen. Neem voldoende zonnebrand en een hoed mee, want er is hier nauwelijks schaduw om even uit te rusten. Draag zeker ook comfortabele schoenen, want het terrein kan ongelijk zijn en de trappen van de tempels zijn ongelijk en erg hoog.

2. Templo de Santo Domingo de Guzmán

De Templo de Santo Domingo de Guzmán is een meesterwerk van barokke architectuur en neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis en kunst van Mexico. Dit pareltje werd gebouwd in de 16e eeuw en is gewijd aan de heilige Dominicus Guzmán, de stichter van de Dominicaner orde in deze regio.

De kerk is vooral beroemd om zijn prachtige gevel, die rijkelijk versierd is met gedetailleerde ornamenten, beelden van heiligen en religieuze symbolen. Het barokke ontwerp wordt gekenmerkt door zijn uitbundige decoraties en weelderige stijl.

En ook binnenin de kerk vind je schitterende altaarstukken, houtsnijwerk, schilderijen en vergulde decoraties die de religieuze toewijding en artistieke vaardigheid van die tijd weerspiegelen. Een van de meest opvallende kenmerken is het gouden altaarstuk, dat het altaar domineert en wordt beschouwd als een meesterwerk van barokke kunst. Een niet te missen bezienswaardigheid in Oaxaca dus!

3. Jalatlaco

Verscholen in de straten ietsje verderop uit het historisch centrum van Oaxaca-Stad, ligt Jalatlaco, een betoverende historische wijk die doordrenkt is van cultuur en geschiedenis.

De wijk is een weerspiegeling van de rijke mix van inheemse en Spaanse invloeden die de stad hebben gevormd. Tijdens een wandeling, kun je je vergapen aan prachtige gevels en architectonische details die teruggaan tot de koloniale tijd. Slenter over de met kinderkopjes geplaveide straten en ontdek verborgen hoekjes die gevuld zijn met lokale ambachtelijke winkels, charmante cafés en intieme pleintjes.
De felgekleurde huisjes met ontzettend mooie street art en andere muurschilderingen, toveren dit ongetwijfeld om tot één van de meest fotogenieke bezienswaardigheden van Oaxaca.

Jalatlaco heeft een unieke energie die je meeneemt naar het verleden en je tegelijkertijd omarmt met een warme gastvrijheid. Hier kun je proeven van authentieke Oaxaqueña-gerechten, praten met vriendelijke bewoners en genieten van een heerlijk authentiek sfeertje. Als er één ding is wat je zeker moet doen in Oaxaca, dan is het wel dit wijkje bezoeken!

4. Proef lokale lekkernijen

Oaxaca staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en wordt volgens velen bestempeld als de ‘food capital‘ van Mexico! Ik raad an ook aan om hier elke dag één of twee keer op restaurant te gaan en daar helemaal los te gaan!
Deze restaurants tips voor Oaxaca geef ik je alvast mee: BoulencOcote CocinaHierba dulce (vegan), Tlayudas la Chinita (streetfood kraampje bekend van Netflix), AM Cafe en Pan An.

Maar wat moet je daar dan precies bestellen? Hier zijn alvast enkele typische lokale lekkernijen uit Oaxaca:

  1. Mole: Het meest iconische gerecht van Oaxaca? Dat is mole! Een complexe saus gemaakt van een mix van kruiden, specerijen, chilipepers, chocolade (ja, serieus!!) en andere ingrediënten. Er zijn verschillende soorten mole, waaronder mole negro, mole coloradito en mole verde. En elk smaken ze eigenlijk volledig verschillend. Vraag dus gerust hulp aan de locals als je niet weet welke jij moet kiezen.
  2. Tlayudas: Deze grote, knapperige tortilla’s worden vaak vergeleken met pizza’s. Ze worden belegd met bonen, Oaxacaanse kaas, vlees, avocado en andere heerlijke ingrediënten.
  3. Chapulines: Dit zijn geroosterde sprinkhanen, een eiwitrijke delicatesse die populair is in Oaxaca en andere delen van Mexico. Ze worden vaak gekruid en op smaak gebracht en worden gegeten als snack. En eerlijk gezegd… Ze smaken echt lekker! Voor mij zijn ze misschien nog het best te vergelijken met (zoute) chips. Jummie!!
  4. Tamales: Maïsdeeg gevuld met verschillende ingrediënten, zoals vlees, groenten of chilipepers, en vervolgens gestoomd in maïsbladeren.
  5. Chiles en Nogada: Dit is vooral een gerecht dat bij feestelijke gelegenheden wordt geserveerd. Het wordt dan ook geassocieerd met de viering van Onafhankelijkheidsdag in Mexico. Het bestaat uit een groene poblano-peper gevuld met een mengsel van vlees en fruit, bedekt met een romige walnootsaus en granaatappelpitjes.
  6. Quesillo: Deze Oaxacaanse kaas heeft een zachte, taaie textuur en een milde smaak. Het wordt vaak gebruikt in tlayudas, empanadas en andere traditionele gerechten.
  7. Chocolade en Atole: Oaxaca staat bekend om zijn heerlijke chocolade (maar natúúrlijk niet zo lekker als die van België!), vaak gebruikt om traditionele warme dranken zoals atole (maïsachtig drankje) te maken.
  8. Barbacoa: Traditioneel gerecht van langzaam gegaard (schapen)vlees, dat wordt bereid in een ondergrondse oven en vaak geserveerd met tortilla’s en salsa’s.
  9. Mezcal: Natuurlijk is dit alcoholische drankje geen eten, maar mezcal is zonder twijfel hét meest traditionele Mexicaanse drankje uit deze regio. Het wordt gedestilleerd uit agaveplanten en wordt soms wel eens vergeleken met tequila, maar ik vind het absoluut niet te vergelijken. Het is véél lekkerder en heeft een unieke rokerige smaak!  Benieuwd geworden? Een tasting of een bezoek aan één van de agave plantages is misschien ook een leuke tip voor in  Oaxaca!
    Grappig weetje trouwens: in de meeste flessen mezcal zit een wormpje. Dit komt omdat er ooit één worm werd aangetroffen in zo’n fles en dit volgens de maker een verbeterde smaak opleverde. Hij paste het daarna toe in al zijn flessen en tegenwoordig is het een heuse marketingstrategie geworden. Wel niet inslikken, he!

Deze lekkernijen vormen slechts een glimp van de culinaire schatten die Oaxaca te bieden heeft, dus pin je hier zeker niet alleen op vast! En als je dit lekkers allemaal zelf graag wilt maken, dan raad ik deze kookcursus aan, waarbij je ook eerst naar een marktje gaat om verse ingrediënten op te pikken. Er is ook een vegetarische optie mogelijk.

5. Hierve el Agua: bevroren waterval van Oaxaca

In de valleien van Oaxaca ontvouwt zich een natuurlijk wonder dat je verbeelding zal prikkelen – Hierve el Agua. Deze natuurlijke waterbronnen hebben door de eeuwen heen prachtige kalksteenterrassen gecreëerd, die lijken op bevroren watervallen. Dit “geërodeerde water” is eigenlijk een reeks mineraalrijke terrassen, gecreëerd door de afzetting van calciumcarbonaat en andere mineralen uit de warmwaterbronnen.

Neem een verfrissende duik in de natuurlijke infinity pools terwijl je geniet van de weelderige omgeving en het uitzicht op het omliggende landschap. Zowel ontspanning als avontuur wachten op je, want naast zwemmen kun je ook wandelen langs de paden rondom Hierve el Agua en zo de unieke flora en fauna van het gebied ontdekken.

De beste manier om deze parel op een rustige manier te ontdekken, is met een gegidste tour. Dit natuurlijke pareltje ligt namelijk nog anderhalf uur uit Oaxaca Stad en een taxi zou dan ook heel duur worden… Tours zijn betaalbaar en combineren vaak meerdere bezienswaardigheden met elkaar. Op GetYourGuide vind je nog meer mogelijkheden (en bovendien kun je deze tours gratis annuleren tot 24 uur op voorhand).

6. Dikste boom ter wereld: Árbol del Tule

Verborgen aan de rand van Oaxaca ligt het schilderachtige dorpje Santa María del Tule, dat bekend staat om iets heel bijzonders… De “Árbol del Tule“!

Deze immense Montezuma cipres wordt beschouwd als één van de dikste bomen ter wereld en heeft een leeftijd van naar schatting 2000 jaar. Bewonder de majestueuze omvang en de sierlijke vorm van deze boom terwijl je telt hoeveel stappen je zet om helemaal rond de schaduw ervan te wandelen.

De lokale bevolking gelooft dat de boom een spirituele betekenis heeft en er wordt gezegd dat hij geluk brengt aan wie hem aanraakt. Geef hem dus zeker een dikke knuffel!

Er zijn heel wat excursies vanuit Oaxaca die deze boom kort begroeten tijdens een bezoek aan andere bezienswaardigheden in de buurt, maar je kunt natuurlijk ook eenvoudig zelf een taxi regelen.

7. Dia de los Muertos in Oaxaca

Vooraleer ik wist dat er in Oaxaca heel wat te doen was, kende ik het stadje alleen nog maar omwille van de kleurrijke Dia de los Muertos viering. Dé reden voor mij om naar hier te reizen, was dan ook vooral dit jaarlijkse evenement.

Dit betoverende Mexicaanse festival, dat plaatsvindt van 31 oktober tot 2 november, brengt een unieke mix van cultuur, traditie en viering samen. De stad ademt een gevoel van saamhorigheid, respect en ook wel een beetje een drang naar een groot feest uit. Dat alles gebeurt terwijl families zich voorbereiden op het ontvangen van de zielen van hun geliefden die een kort bezoek brengen uit het hiernamaals.

Een absolute must tijdens Dia de los Muertos is dan ook een bezoek aan de prachtig versierde kerkhoven.
Cementerio General en Xoxocotlán zijn twee van de meest betoverende begraafplaatsen waar je de altaars kunt bewonderen die zijn versierd met kleurrijke bloemen, kaarsen en foto’s van de overledenen. Terwijl de avond valt, worden de begraafplaatsen verlicht met het zacht wapperende schijnsel van kaarsen, en lokale families verzamelen zich om de nacht door te brengen in een vrolijke samenzijn. Velen van hen zijn prachtig uitgedost in traditionele Mexicaanse kledij en eens de biertjes en mezcal worden geopend, duurt het ook niet meer lang voor er (vaak erg mooie!) gezangen en deuntjes vanaf het kerkhof opstijgen.
Als je een woordje Spaans spreekt, wordt deze beleving nog intenser – maar wees gerust, er zijn ook heel wat families die goed Engels praten en die je maar al te graag uitnodigen op het graf van hun geliefde. Daar vertellen zij -steevast heel fier- over hun gestorven familielid of vrienden en zo voel jij je ook echt onderdeel van dit bijzondere feest.

Dia de Los Muertos speelt zich niet alleen af op de kerkhoven! Ook het levendige straatleven en evenementen in Oaxaca zijn een bezoekje waard. Zo zijn er ook nog de Calendas, kleurrijke optochten met reusachtige poppen, muziek en dans en een uitbundig feest dat zowat overal in de stad uitbreekt. Proef zeker ook de traditionele zoetigheden zoals pan de muerto en sugar skulls, die deel uitmaken van de festiviteiten.

Zoals je ziet is Dia de los Muertos in Oaxaca zoveel meer dan een festival; het is een tijd van eren, herinneren en samen zijn, en een kans om diep in de warme en levendige cultuur van Mexico te duiken. Ik bezocht al heel wat plekjes op deze mooie aardbol, maar een festival zo kleurrijk, zo mooi en zó warm als hier – kwam ik eigenlijk nog nergens anders tegen. Een absolute aanrader, dus!

8. Zocalo

Net zoals de Zócalo in Mexico-City één van de belangrijkste bezienswaardigheden is, is dat ook hier het geval!

De Zócalo van Oaxaca is een levendig plein omringd door kleurrijke gebouwen en een bruisende sfeer die je omarmt zodra je hier voet zet. Het is niets minder dan het kloppende hart van deze betoverende stad en hier is er dus altijd wel wat te doen in Oaxaca! Verleden smelt hier samen met het heden en de energie is op ieder moment dan ook aanstekelijk.

Officieel staat de kern van de stad eigenlijk bekend als het “Plaza de la Constitución“, de plek waar de lokale gemeenschap en bezoekers elkaar ontmoeten en de stad tot leven komt. Met zijn centrale ligging, omringd door historische gebouwen en iconische plekken en voorzien van schaduwrijke bomen, is de Zócalo als een venster naar het verleden en het heden van Oaxaca.

Rondom het plein vind je enkele van de meest emblematische architecturale juweeltjes van de stad. De Kathedraal van Oaxaca (waar ik later ook wat dieper op in ga), met zijn statige torens en imposante gevel, en de Palacio de Gobierno, het regeringspaleis die de verhalen vertelt van politieke transformaties door de jaren heen, zijn twee prachtige gebouwen die hier ongetwijfeld de show stelen.

Het leukste vind ik misschien wel de immer levendige sfeer. Kunstenaars bieden hun ambachten aan op kleurrijke dekens, terwijl muzikanten de lucht vullen met vrolijke klanken. En om nog langer van al dat moois te genieten, kun je je makkelijk ergens neer nestelen met een lekkerk hapje of drankje.

De Zócalo is vaak ook het podium voor culturele evenementen, festivals en vieringen. Van kleurrijke dansuitvoeringen tot levendige muziekoptredens, hier is altijd wel iets te beleven dat je hart sneller doet kloppen en je een diepere waardering geeft voor de lokale cultuur. Zo vond ik deze plek extra leuk tijdens de Dia de Los Muertos vieringen en bleef ik dan ook graag terugkomen.

9. Bezoek de marktjes van Oaxaca-Stad

De culinaire rijkdom van Oaxaca induiken, doe je het best op één van de vele marktjes die deze stad rijk is. Bij de Benito Juárez Markt en Mercado 20 de Noviembre proef je de authentieke smaken van de regio in al zijn glorie!

De naam “20 de Noviembre” verwijst naar de Mexicaanse revolutie van 1910, en de markt heeft sindsdien de revolutionaire geest van Oaxaca’s culinaire erfgoed vastgehouden. Wandel door de smalle gangpaden en ontdek een overvloed aan eetstalletjes die traditionele gerechten serveren zoals tlayudas (knapperige tortilla’s met toppings), memelas, empanadas, gegrild vlees en de beroemde mole sauzen.

En ook bij Benito Juárez laat je je smaakpapillen verwennen terwijl je kijkt hoe de lokale koks hun magie op de grill en in de pannen uitvoeren. De levendige sfeer, samen met het knapperen van tortilla’s en het sissen van vlees op de grill, vormt een waar feest voor je zintuigen.

Nog een ander marktje die vaak wordt aangeraden (ik bezocht het zelf niet) is de Mercado central de Abastos. Deze ligt een eindje buiten Oaxaca-Stad.

10. Mercado Tlacolula

Iets verderop wordt iedere zondag een waarlijk reusachtige markt gehouden – en als je daarvan houdt, dan is dit een tip voor Oaxaca die je écht niet mag overslaan!!
De Mercado Tlacolula is gelegen in het charmante stadje Tlacolula de Matamoros – een dikke dertig kilometer buiten Oaxaca Stad.

Elke zondag transformeert Tlacolula in een levendige marktplaats waar lokale Zapoteekse en Mixtec gemeenschappen samenkomen om hun waren te verkopen. Dompel jezelf onder in de wirwar van kraampjes die echt álles aanbieden! Van verse producten tot textiel, ambachten en traditionele geneeskrachtige kruiden tot prulletjes allerhande. De markt is ook beroemd om zijn verse gerechten en lokale specialiteiten, waaronder tamales en barbacoa. Hier toekomen met een lege maag is dus geen slecht idee ;-)!

Deze kleurrijke markt is niet alleen een plek om te winkelen naar verse lekkernijen of leuke souvenirs, het is bovenal een cultureel schouwspel dat je in de ziel van Oaxaca’s inheemse gemeenschappen en hun erfgoed laat kijken. Rek hier tenminste een uur of vier voor uit – want hier geraak je echt niet snel uitgekeken!

Zelf ging ik hier met enkele vrienden naartoe met het openbaar vervoer. Qua veiligheid zou ik me zeker geen zorgen maken, maar de bussen kunnen wel echt extreem vol zitten. Het is daardoor bijna zeker dat je zult moeten rechtstaan of veel tijd verliest met het wachten op een minder volle bus.
Taxi’s kosten niet overdreven veel geld, zeker niet als je met meerdere mensen reist. Ik zou dit dus zeker ook overwegen! Vergeet wel niet om op voorhand al een prijs vast te leggen. De meeste chauffeurs accepteren ook alleen cash.

Als je liever niet alleen op pad gaat naar dit marktje, dan raad ik dan weer aan om een gegidste rondleiding te boeken (met vervoer). Na een bezoek aan Yagul en het stadje San Jeronimo Tlacochahuaya, word je op sleeptouw genomen langs de lekkerste, kleurrijkste of interessantste kraampjes van Tlacolula. En met een gids wordt dat natuurlijk allemaal veel interessanter!

11. Jardín Etnobotánico de Oaxaca: Een Levend Weefsel van Plantenkennis

De Jardín Etnobotánico de Oaxaca is veel meer dan een botanische tuin; het is een levend museum van inheemse planten en culturele rijkdom. In dit prachtige hoekje van Oaxaca-Stad kun je jezelf onderdompelen in de botanische diversiteit van de regio en de diepgaande band tussen planten en mens ontdekken. Elke plant heeft een verhaal te vertellen, van geneeskrachtige kruiden tot ceremoniële flora die al eeuwenlang een integraal onderdeel vormen van inheemse tradities.

Wandel door de goed onderhouden paden en bewonder de tuinen die zijn aangelegd volgens oude indelingen en traditionele plantselecties. Hier kun je leren over de culturele betekenis van planten, hun historische gebruik en hun ecologische rol.

12. Kathedraal van Oaxaca

In het hart van Oaxaca-stad rijst de indrukwekkende Kathedraal op, een architecturaal meesterwerk dat de geschiedenis van de regio weerspiegelt. Deze kathedraal, ook wel bekend als de Catedral de Nuestra Señora de la Asunción, is een symbool van religieuze devotie en artistieke pracht.

Bewonder de prachtige gevel met barokke en neoklassieke invloeden, en stap binnen om de verfijnde altaarstukken en kunstwerken te bewonderen die de geschiedenis van Oaxaca tot leven brengen.

13. Yagul, nog een archeologisch pareltje

Diep in de Oaxaca-vallei ligt ook Yagul, een minder bekende maar even fascinerende archeologische vindplaats als de eerder omschreven Monte Alban. Deze voormalige Zapoteekse stad ziet er helemaal anders uit, maar verkeert minstens in een even goede conditie! En bovendien zijn er hier vaak véél minder toeristen te bespeuren.

Je kunt deze archeologisce vindplek op eigen houtje verkennen of op pad gaan met een gegidste tour (aanrader: met een gids wordt alles echt véél interessanter). Onderweg maak je meestal nog enkele andere stops, zodat je nog meer highlights van de Oaxaca regio ontdekt.

Bewonder de intrigerende architectuur van de Templo de los Seis Patios en de opvallende geometrische ontwerpen die in de steen zijn uitgehouwen. Vanaf de top van de heuvel heb je een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap, want ook hier kun je de tempels nog steeds beklimmen.

14. Mitla: nóg een andere prachtige archeologische vondst

Duik diep in de geschiedenis van de Zapoteekse beschaving terwijl je de oude archeologische site van Mitla verkent. Gelegen in de weelderige valleien van Oaxaca, staat Mitla bekend om zijn prachtig uitgehouwen stenen en opvallende geometrische patronen die de verfijnde kunst en architectuur van deze oude beschaving weerspiegelen. De naam “Mitla” is afgeleid van de Nahuatl-woorden “Mictlan” en “Láyotl,” wat “plaats van de dood” en “graf” betekent, wat wijst op het funeraire doeleinde van de site.

Wandel door de unieke kolommenhal en bewonder de ingewikkelde mozaïeken van geometrische patronen die nog steeds de muren en structuren sieren. Deze site heeft een spirituele en culturele betekenis, en het voelt alsof je een verbinding maakt met degenen die ooit deze plek hebben gecreëerd.
Terwijl je tussen de overblijfselen dwaalt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe Mitla ooit een bloeiend religieus en politiek centrum moet zijn geweest.

15. Lagunas de Chacahua Nationaal Park

En ook iets verderop, aan de kust van Oaxaca is er heel wat te doen!

Zet bijvoorbeeld ook een bezoek aan de Lagunas de Chacahua National Park op je to-do lijstje. Een magisch wetland-ecosysteem dat een overvloed aan biodiversiteit en adembenemende landschappen herbergt. Hier ontmoeten mangroven en lagunes elkaar in een delicate dans van zout en zoet water. Als een thuis voor talloze vogelsoorten en een tijdelijke halteplaats voor trekvogels, is dit park een paradijs voor vogelliefhebbers.

Verken het park per boot en bewonder de serene lagunes omringd door dichte mangroven. En als je besluit om te snorkelen of duiken, kun je zelfs zeeschildpadden zien in hun natuurlijke omgeving!

Als je van avontuur houdt, kun je ook kajakken door kronkelende waterwegen en de schoonheid van dit ecologische wonderland van dichtbij ervaren.

16. Sierra Norte de Oaxaca

De Sierra Norte de Oaxaca is een betoverende bergachtige regio die een harmonieus samenspel biedt tussen adembenemende natuur en levendige inheemse gemeenschappen. Hier vind je weelderige bossen, verbluffende watervallen, kabbelende beekjes en ruige bergpaden om te verkennen. Maar wat deze plek echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om in contact te komen met de lokale Zapoteekse en Mixe-gemeenschappen die hier al eeuwenlang leven.

Tijdens je reis door Sierra Norte kun je deelnemen aan community-based ecotoerisme-activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en kamperen. Je kunt genieten van traditionele gerechten, leren over oude gebruiken en ambachten, en zelfs meedoen aan lokale feesten en festivals. Deze regio is een levend bewijs van hoe natuur en cultuur in harmonie kunnen samenleven.

Lijkt dit je wel wat? Misschien is een begeleide wandeling (met transfer service vanuit Oaxaca) dan wel iets voor jou. Tijdens deze excursie word je een hele dag op sleeptouw genomen met een lokale gids en ook drankjes, eten en snacks zijn inbegrepen.

17. Puerto Escondido: Hemelse Stranden en Surfgolven

Voor een ontsnapping aan de stad en een duik in de verfrissende oceaan, is Puerto Escondido de ideale bestemming. Deze badplaats is niet meteen één van de bezienswaardigheden vlakbij Oaxaca Stad, maar wel nog steeds in de provincie Oaxaca… Als je het niet erg vindt om zes à zeven uur verder naar het zuiden te reizen, dan is dit de ideale plek om al je -ongetwijfeld prachtige- indrukken even een plekje te geven.

Puerto Escondido staat bekend om zijn prachtige stranden en uitstekende surfgolven. Of je nu een ervaren surfer bent of gewoon wilt ontspannen op het zand of in het laidback stadje, de stranden van Puerto Escondido zullen je sowieso betoveren. Aanraders zijn Playa CarrizalilloPlaya Manzanillo en Playa Zicatela. Ga ook zeker langs op Playa Bacocho als je (tegen valavond) zeeschildpadjes wilt helpen uitzetten.

Tegenwoordig is het er nog vrij rustig, maar volgens mij duurt dat niet meer lang… Het is té mooi, te rustgeven en gewoon… té leuk! Neem deze tip dus zeker ter harte – voor je het paradijs ook met vele andere reizigers moet delen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *