Klimaat in Curacao + Wat is de beste reistijd?

Curaçao is een favoriete bestemming voor veel Nederlanders. Dat hoeft niet te verbazen natuurlijk. Met de beroemde prachtige stranden van Curaçao, kleurrijke steden en dorpjes, heel wat leuke activiteiten en heerlijke hotels is het dan ook dé tropische vakantiebestemming bij uitstek. Dat er ook Nederlands wordt gepraat, maakt het hele plaatje natuurlijk af! Maar… Wanneer is het eigenlijk de beste reistijd om naar Curaçao te vliegen? En hoe zit het met het klimaat? Ik vertel je er alles over in deze blog.

Klimaat van Curaçao

Curaçao ligt in de Caraïben, ongeveer ten hoogte van de Evenaar. Dit Zuid-Amerikaanse pareltje heeft dan ook geen klimaat of seizoenen zoals wij ze kennen. Hier vind je namelijk een tropisch savanneklimaat met elke dag 8 zonuren per dag: de dagen worden hier niet korter of langer. En dat is best speciaal!

Vanuit Nederland zijn er verschillende rechtstreekse vluchten per week naar dit paradijselijke eilandje. Zo vliegt KLM dagelijks naar hier. Van ons natte klimaat naar het heerlijk warme klimaat van Curaçao in amper 10 uur en 15 minuten. Niet mis! Boek hier je vlucht met KLM.

Eigenlijk is het hier het hele jaar door lekker warm (tussen 25°C en 35°C). En ook het zeewater is heerlijk met temperaturen tussen 25 en 28°C.

Wel moet je rekening houden met bepaalde seizoenen op Curaçao. In sommige maanden is het namelijk iets natter of winderiger dan andere. Er is dus wel degelijk een beste reistijd voor Curaçao! Maar daarover lees je hieronder meer.

Seizoenen, maar dan anders

Eigenlijk is het hier altijd goed weer, maar toch zijn er kleine verschillen mogelijk. Zo waait er van januari tot mei een heerlijk briesje over het eiland. Maar om eerlijk te zijn… het is altíjd een goed moment om de bezienswaardigheden van Curaçao te ontdekken!

Tijdens de zomermaanden (juni tot augustus) is het hier héél warm (30°C of meer) en ook best vochtig, maar toch is er erg weinig neerslag. Dit is één van de drukkere seizoenen.

Ga je tijdens de herfst naar Curaçao? Dan is het iets koeler (rond 28°C) en droger. November is over het algemeen één van de natste maanden, maar al bij al valt dat echt wel erg goed mee.

De winter is ook het hoogseizoen in Curaçao. Van december tot en met februari is het hier nog heerlijk warm (27°C gemiddeld!) maar er is dan wel een kleine kans op regen. Vooral december kan een natte maand zijn – maar daardoor kleurt het eiland ook mooi groen en is het volgens mij het ideale moment om een auto te huren op Curaçao om al die schoonheid op eigen houtje te verkennen!

Bovendien waaien die boze wolken ook telkens snel weer over.

De winter is één van de beste reistijden voor Curaçao. Je zult het eiland niet voor jezelf krijgen, want deze periode wordt beschouwd als het hoogseizoen. Op voorhand zaken vastleggen en boeken is dus geen slecht idee!

Tijdens de lente (maart tot mei) wordt het eiland weer warmer en vochtiger. Reken op gemiddeld 30°C. Tijdens deze maanden is er ook een beetje regen en -leuk om te weten!- zijn er veel minder muggen op het eiland aanwezig!

Dus… Wat is de beste reistijd voor Curaçao?

Zoals je ziet kun je het hele jaar door op vakantie naar Curaçao. De ene maand is het dan wel iets droger of iets vochtiger – maar al bij al zijn er geen uitschieters en is het hier altijd heerlijk warm. Curaçao is daardoor ook echt een heus vakantieparadijs!

De beste reistijd voor Curaçao is dus eigenlijk een beetje persoonlijk. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, heb ik een klein overzichtje gemaakt:

  • Er is geen regenseizoen, maar in november en december valt er dus wel iets meer neerslag. In deze periode is het eiland volgens mij dan ook op z’n mooist.
  • Wil je echt geen enkele kans op regen? Ga dan rond januari tot en met mei naar daar.
  • Wil je genieten van een goedkopere vakantie? Ga dan in het laagseizoen (rond mei, juni). Dan zijn er minder toeristen en heb je dus ook meer mogelijkheden!

Zijn er ook feestdagen?

Jep! Grotendeels zijn er dezelfde feestdagen als bij ons (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Pinksteren, …) maar Curaçao heeft ook enkele eigen feestdagen.

Zo is er de ‘Dag van Curaçao’ op 10 oktober en de ‘Dag van het Volkslied en de Vlag’ op 2 juli.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *