Wat valt er te beleven in Tanger?

Bezienswaardigheden in Tanger

De havenstad van Tanger is momenteel in volle groei. Een local vertelde me dat er officieel ongeveer één miljoen inwoners wonen, maar officieus was dat aantal al gestegen tot drie miljoen!
Net buiten de stad wordt in sneltempo bijgebouwd, en wijken schieten er bijgevolg als paddestoelen uit de grond.

Ik concentreerde me tot het stadscentrum en de oude stad. Daar is het het leukst vertoeven én zijn ook de leukste dingen te vinden…

Tangier Beach

Heel wat Marokkanen, maar ook toeristen, brengen een bezoek aan Tanger om daar languit te genieten van het strand. Het strand van Tanger strekt zich uit over enkele kilometers en is behoorlijk rustig.
Met modern aangelegde wandelpaden en dijken is het bovendien erg leuk om langs te wandelen en mensen te kijken.

Kasbah van Tanger

Op het hoogste punt van Tanger ligt de Kasbah. Eén van de oudere stadsdelen van Tanger.
Het is een beetje klimwerk om er te geraken, maar van hieruit krijg je wel het mooiste uitzicht op de straat van Gibraltar. Bovendien kan je bij helder weer ook de tip van Spanje (Malaga) zien liggen!
De witgekalkte en geel geblaakte huizen deden mij ook wel wat denken aan Mediterraanse dorpjes, maar dan wel met heel wat Arabische invloeden.
Persoonlijk vond ik dit een van de leukste stadswijken om rustig in rond te lopen. Er zijn ook heel wat mooie parkjes waar je even kan uitrusten van het vele klimwerk, vooraleer je terug afdaalt naar de veel drukkere medina van Tanger.

Café Hafa

Als je dan toch verloren door de Kasbah van Tanger struint, dan kan je meteen ook Café Hafa opzoeken.
Dit pittoreske café ligt helemaal op de top van de Kasbah. Vanbuiten lijkt het niet heel groot, maar de verschillende rijen terrassen doen je wel anders piepen! Van hieruit krijg je een fenomenaal uitzicht over de azuurblauwe zee en de vele boten die van Marokko naar Spanje zeilen.
Thee, koffie en kleine gerechten worden er tegen voordelige prijzen geserveerd. Hou je uurwerk in de gaten, want je zit hier al snel enkele uren van je drankjes te sippen!

Medina van Tanger

De medina van Tanger begint en eindigt met een moskee. Autoverkeer is niet toegestaan -en door de smalle straatjes ook niet echt mogelijk- en het is dus het paradijs voor voetgangers!
In de wirwar van steegjes en straatjes kan je alles vinden. Restaurants, cafeetjes, bakkerijen, souvenirwinkels, … Maar het leukst van al blijft toch gewoon het mensen kijken.

Marktjes en souks

Verscholen in de medina van Tanger liggen ook allerlei marktjes. Eén van die markten in Tanger die je moet zien is de Souk. Dit is een bezienswaardigheid op zich!
Een overdekte ruimte waarin van alles wat wordt verkocht. Geurige en kleurrijke kruiden, gepluimde kippen zonder kop, allerlei prullaria, … Als je de ranzige geur van de vele slachthuizen kan verdragen, loop dan zeker door tot aan het einde. Daar is een tweede zaal waarin verse vis wordt verkocht.
Je hoeft er niet noodzakelijk iets te kopen, maar het is echt de moeite om hier even rond te wandelen.

Daguitstap van Tanger: Chefchaouen

Als je nog wat tijd over hebt, is er één daguitstap die ik aan iedereen aanraad. Een uitje naar de Blauwe Parel van Marokko: Chefchaouen.
Deze stad is een publiekslieveling omdat het oude centrum helemaal omgetoverd werd tot een blauw paradijs. Zowat iedere straat is ondergedompeld in een bepaalde tint blauw, en het heuvelachtige dorpje krijgt daardoor echt een magische uitstraling.

Als je vanuit Tanger naar Chefchaouen wilt reizen kan dat op drie manieren.

  • Neem de CTM bus van Tanger naar Chefchaouen voor 50 dirham.
  • Regel een taxi van Tanger naar Chefchaouen voor 100 à 150 dirham per persoon.
  • Boek een (dag)excursie van Tanger naar Chefchaouen vanaf €90 per persoon.

Is Tanger veilig?

Ja.
Over het algemeen is Marokko erg veilig, en aangezien Tanger heel wat toeristen over de vloer krijgt wordt hier extra aandacht besteedt aan de veiligheid.

Natuurlijk moet je, zoals overal, wel geen domme dingen gaan doen. Pas je aan aan de cultuur en vermijd ongevallen, ongelukjes of gevaarlijke buurten.
Je voelt je binnen de kortste keren veilig in Tanger door de vele Europese toeristen.

Uitjes in Tanger

Het noorden van Marokko heeft verrassend veel dingen om te bezichtigen. Een uitstapje is zo gepland, zeker als je online kijkt naar het aanbod:

5x Hotels in Tanger

Als je Tanger gaat bezoeken, moet je natuurlijk ook nog ergens logeren. Hier zijn alvast vijf leuke hotels en riads.

Riad Arous Chamel

Als je de authentieke sfeer en de geschiedenis van de stad helemaal in je wilt opnemen, is riad Arous Chamel je ideale uitvalsbasis. Dankzij de warme ontvangst krijg je het gevoel dat je deel uitmaakt van de familie en de zeven kamers maken die ervaring helemaal compleet. Het ontbijt is eenvoudig en lekker, maar het prachtige uitzicht over de baai maakt ook van dit momentje een geweldig ervaring. De riad heeft daarnaast ook nog een leuk dakterras, een bar en een sfeervolle lounge.

De accommodatie is gelegen in het hart van de oude medina, omgeven door heel wat bezienswaardigheden van Tanger. Je wandelt van hieruit zo naar de Tuinen van Mendoubia en de Oude Haven. Op drie kilometer ligt het station zodat je ook zonder auto de omgeving van deze moderne Marokkaanse stad kan ontdekken. De prijzen voor een tweepersoonskamer in Riad Arous Chamel starten vanaf €44.

Dar Souran

Dit oude huis in het oude centrum van Tanger werd gerenoveerd tot een traditionele riad. Hoewel de kamers typisch Marokkaans zijn, hebben ze een moderne afwerking en faciliteiten, zoals airco en televisie. De woning werd uitgerust met een lift zodat het voor iedereen toegankelijk is. In Dar Souran vinden ze het leuk om mensen uit de hele wereld te ontmoeten. Ze delen dan ook graag hun mooie tradities en gewoontes dus vergeet zeker ook niet wat over die van jou te vertellen!

In de omgeving van deze riad vind je de belangrijkste attracties, zoals het Kasbah Museum, het Koninklijk Paleis en de Grand Socco. Het huis is omringd door leuke marktjes en winkels en de buurt is veilig en authentiek. Dit is dé plek waar je heel wat lokale mensen leert kennen om zo hun levensstijl te ontdekken. In de accommodatie kan je trouwens ook terecht voor excursies naar Chefchaouen en Asilah. Een tweepersoonskamer in Dar Souran kost je €89 per nacht.

Albarnous Maison d’Hôtes

Albarnous Maison d’Hôtes is geen klassiek hotel in Tanger, maar een gezellige woning waar je je helemaal thuisvoelt. De eigenaar slaagde erin om de elegantie van een klassiek Marokkaans huis te combineren met Italiaans design. Wat deze B&B heel bijzonder maakt is dat je vanop het dakterras één van de hoogste en mooiste uitzichten over Tanger en de Middellandse Zee hebt. En alsof dat nog niet genoeg is kom je nog meer tot ontspanning in de schitterende hammam.

Deze riad in het hart van de Kasbah van Tanger is de perfecte plek om te verblijven. Het ligt op een steenworp van Marabout Ben Ajiba. Na een dagje van de schoonheid van Tingis te genieten kan je nog even afkoelen met een duikje in de zee, de haven ligt immers op een kwartiertje wandelen. Er zijn in de omgeving ook veel leuke restaurants, zoals El Marokko Club, toffe concept stores en hippe koffiebars. Eén nacht voor twee personen in Albarnous Maison d’Hôtes kost je ongeveer €100.

Aux 3 Portes

Aux 3 Portes is een discrete en afgelegen woning die charme ademt, aan de rand van de oude medina. Deze riad is speciaal voor volwassenen die op zoek zijn naar een romantisch en onverstoord verblijf. De kamers en studio’s hebben een oogverblindend uitzicht en zijn knus ingericht in een typerende Marokkaanse stijl. Beleef sprookjesachtige avonden in de idyllische tuin met zwembad en geniet van de rust die deze oase te bieden heeft.

De woning is een goede uitvalsbasis om de bezienswaardigheden van Tanger te bewonderen. Het Kasbah Museum, Dar el Makhzen en het Forbes Museum liggen op nog geen tien minuten wandelen en ook het Raissouni Paleis in de nabijgelegen vissershaven van Asilah is de moeite waard om te bezoeken. Vraag in de B&B gerust naar tips om de stad en haar omgeving te verkennen voor een onvergetelijke ervaring. Je betaalt per nacht €120 voor een tweepersoonskamer in Aux 3 Portes.

Riad Mokhtar

Met een verblijf in riad Mokhtar in Tanger kan je zeker niet verkeerd zitten. Dit Marokkaans verblijf heeft de mooie tradities van het land in een modern jasje gestoken zonder dat het authentieke gevoel verloren gaat. Vanop het dakterras heb je een wondermooi uitzicht op de Kasbash, de medina en de baai van Tanger. Maar de kers op de taart is ongetwijfeld de rustgevende tuin met sinaasappelbomen die je zelf mag plukken!

Als je dus op zoek bent naar een riad met hotelfaciliteiten, ben je hier aan het juiste adres. Het huis ligt op een uitstekende locatie, op wandelafstand van het centrum en de vele trekpleisters. De accommodatie is een oase van rust in een levendige stad en dat kan na een dagje sightseeing erg welkom zijn. Leuk weetje: de dochter van de voormalige Spaanse president heeft haar bruiloft in dit hotel gehouden. Eén nacht in een tweepersoonskamer kost je €121 in Riad Mokhtar.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *