4 x lekker restaurant in Marrakech!

Marrakech is zonder twijfel de meest toeristische stad van Marokko. Door al die reizigers is er een gigantische vraag naar lekkere restaurants ontstaan! Prijzen voor restaurants in Marrakech zijn over het algemeen veel duurder dan in de rest van Marokko, maar je krijgt er vaak ook heerlijk gerechten voor in de plaats…
Tijdens mijn verblijf in Marrakech ging ik maar al te graag op zoek naar 4 toprestaurants in Marrakech.

Naranj

In het midden van de medina vind je Naranj terug. Een geweldig restaurant met een prachtig interieur, ontzettend vriendelijke bediening en overheerlijke gerechten.
Op de kaart staan een vijftal gerechten, en allemaal deden ze me watertanden! Bovendien is er nog een heel scala aan (alcoholvrije) cocktails, leuke drankjes en originele nagerechten.

Dit restaurant is iets duurder dan wat je gemiddeld betaalt in Marrakech, maar het is de meerprijs zeker waard!
De traditionele keuken wordt hier feilloos gemixt met modernere elementen, en dat zorgt voor een ware smaakexplosie!

La Cantine des Gazelles

Vlakbij het Jamaa El-Fnaa plein (centrale markt) vind je de Cantine des Gazelles.
Een vrolijk etablissement met een eerder typisch Marokkaanse keuken.

Het menu staat bol van couscous en tajines, maar vergeet zeker niet om ook te kijken naar de suggesties van de chef. Zelf kon ik erg genieten van mijn aubergine gratin. Heerlijk met zo veel kaas!
Na mijn verrassend lekkere hoofgerecht, nam ik ook nog een appelcrumble. Lekker, maar minder speciaal dan het hoofdgerecht.
Toch blijft dit een restaurant in Marrakech dat ik zeker zou aanraden!

Café Clock

Wie het artikel over lekkere restaurants in Fez ook al heeft gelezen, weet dat ik daar reeds stapelverliefd werd op de kookkunsten van Café Clock.
Spijtig genoeg ligt dit gezellige restaurant in Marrakech een eindje uit de medina, maar dat maakt het zeker niet minder lekker!

De kamelenburger, lamsburger, Marokkaanse salade en falafel had ik in Fez al achter de kiezen gestoken en hoe lekker deze gerechten ook waren, toch wou ik ook de andere gerechten nog uitproberen.
In Marrakech proefde ik van de aubergine quiche, een glaasje verse limonade en een heerlijk frisse bananenmilkshake. Héérlijk!

Café Clock ligt dan niet in het centrum van Marrakech, het is de kleine omweg echt waard! Mocht je net het Bahiapaleis of de Saaditombes hebben bezocht; Café Clock is vlakbij!

Roti d’Or

Nadat ik al een tijdje in Marrakech verbleef, vroegen mensen me soms welk goedkoop en lekker restaurant ik hen kon aanbevelen. Steevast was mijn antwoord ‘Roti d’Or’.

Op vijf minuten wandelen van het Jemaa El-Fnaa plein ligt deze piepkleine zaak. Hun menu is heel beperkt, maar dat zorgt er wel voor dat ze heerlijk lekker eten serveren!
Er is maar plek voor een vijftiental mensen, en vaak is het ook aanschuiven geblazen. Maar de lekkere wraps van Roti d’Or zijn het wachten meer dan waard!

Zelf was ik helemaal dol van de falafel wraps, geserveerd met frietjes, een schaaltje rijst of olijfjes en 3 heerlijke sausjes. Maar ook de hamburgers en andere wraps zagen er hemels lekker uit.
Vergeet niet om ook een virgin mojito of een verse iced tea te bestellen. Lekker!

Voor de hele maaltijd, inclusief drankje betaalde ik nog geen vijf euro. En het is echt óngélóóflíjk lekker. Misschien is het daarom niet vreemd dat ik er drie keer terug ging…


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *